Om Schaffer-stipendiet

I över 50 år har Janne Schaffer varit en självklar del av Sveriges musikliv, både som soloartist, kompositör och studiomusiker. Nu tar han ett nytt steg i sitt framgångsrika musikliv när han sjösätter Schaffer-stipendiet för unga elgitarrister.

“Jag är mycket tacksam för mitt långa liv i musikens tjänst och det känns viktigt för mig att uppmuntra och stötta nya generationer av musiker”, säger Janne Schaffer.

Det nyinstiftade stipendiet  ska i första hand stödja och främja mottagarens fortsatta musikaliska utveckling och det kommer att delas ut varje år till en lovande elgitarrist som komponerar egen musik. Stipendiesumman på 50 000 kronor kommer att delas ut första gången i december 2024. Mottagaren av stipendiet kommer även att få ta emot en elgitarr av märket RBBLangenT-Red, donerad av gitarrbyggaren Ralph B Langen.

Vem kan söka?

Sökande till stipendiet ska vara en elgitarrist som också är aktiv som kompositör, arrangör och låtskrivare, bosatt och verksam i Sverige. Sökande ska vara högst 35 år det år ansökan avser. Pågående eller avslutad högre musikutbildning är önskvärt.

Hur går ansökan till?

Ansökan sker med ett personligt brev och två instrumentala stycken om max 5 minuter vardera. Dessa två stycken ska vara komponerade av gitarristen själv. I inspelningen kan kompositören spela solo eller tillsammans med en ensemble.

Ansökningsperiod: 1-30 september 2024.

Janne Schaffer stipendiefond

Janne Schaffer stipendiefond förvaltas av Svenska Musikerförbundet.

Frågor?

Kontakta oss på