Electric Banana Band på utescen

Äntligen fick vi starta om livemusiken i Sverige igen!

Konsertsommaren 2022 har varit en stor succé med publikrekord, festivalspelningar, uppskattade framträdanden med Electric Banana Band och mycket mer.

Det har varit så roligt att få komma ut och möta publiken igen, säger Janne Schaffer.

Det har inte blivit många lugna dagar på hemmaplan den här sommaren. Sommarturnén har tagit Schaffer och hans olika medmusikanter över i stort sett hela Sverige. Den 8 juli skrev han på sin Facebooksida:

”Nu börjar en elva dagar lång turné med många olika konstellationer; Gullbrannafestivalen i Halmstad med både Electric Banana Band-konsert och My Music Story, sedan Gemla Folkets park i Växjö, därefter Sol vind och vatten-konsert med fokus på Ted Gärdestad i Skåne-Tranås och mycket mer”.

Båda konserterna på Gulbrannafestivalen var mycket uppskattade och i Gemla Folkets Park blev det publikrekord. Även Gotland, Sigtuna, Mölle, Falkenberg, Stjärnsund, Norrtälje, Rönninge har fått besök. Och många fler orter.

Det har varit en intensiv sommar men det är bara roligt, jag älskar ju det här, säger Janne Schaffer.

Hängiven publik

Varenda konsert i sommar har varit välbesökt, både de uppskjutna jubileumskonserterna från 2020 som nu äntligen blev av och de nya som kommit till. Janne Schaffer har en hängiven publik vart än i landet han beger sig.

Förutom egna konserter och framträdanden med Electric Banana Band har sommaren bjudit på gästframträdanden hos Tove Styrke på Gröna Lund och hos Mando Diao på Waterfront. Schaffer har också hunnit med att besöka Fredrik Strage i podden Hemma hos Strage samt inviga den nya lekparken Banankontakt vid Åbergs Museum som Zebran tillsammans med Trazan, Banarne och de skönsjungande Los Flamingos.

Europabesök och julkonserter

Nu närmar sig hösten och dagarna mörknar men Janne Schaffer sätter sig inte till ro. Närmast på schemat står en konsert i Nice, Frankrike, några My Music Story-konserter på olika håll i Sverige och ett besök i London inför en Tysklands-turné med ABBA-musik nästa år.

Därefter väntar julkonserter i Oviken, Västerås och Spånga, en kär tradition som Janne Schaffer startade tillsammans med vännen och kollegan Björn J:son Lindh 1992. Julkonserterna ges till minne av Björn J:son Lindh, som gick bort 2013, och i Västerås kommer även det årliga J:son-stipendiet att delas ut.

Redaktör: Anna Widerberg