Collage med skivomslaget till Janne Schaffers debutplatta samt Schaffer idag.

Jubileumskonsert – debutplattan 50 år

Janne Schaffers topplisteraket till debutalbum fyller 50 år. Plattan hette kort och gott ’Janne Schaffer’ och rusade rakt upp till första plats på alla topplistor. Där låg den stadigt i sex veckor, före både ABBA, Ted Gärdestad och alla de andra toppartisterna hösten 1973. Det blev starten på en framgångsrik solokarriär som löpt parallellt med en mängd olika samarbeten, musikprojekt, studioarbete och komponerande i Schaffers långa musikerliv.

Att en svensk debutant ger ut en skiva med instrumentalmusik och lyckas toppa varenda lista är än idag en helt unik bedrift. Vad var det som hände för 50 år sedan? Vad är hemligheten bakom Janne Schaffer och hans musik?

Kom och upplev musikmagi i en minnesvärd jubileumskonsert på Södra Teatern. Njut av fullträffarna från den första plattan tillsammans med musik från senare år, hämtad både från solokarriären och från Janne Schaffers många artistsamarbeten med ABBA, Ted Gärdestad, Björn J:son Lindh, Electric Banana Band och många fler.

På scenen har Janne med sig Jonas Gideon, sitt fantastiska band bestående av Lasse Olsson, Barbro Lindkvist och Fredrik Jonsson samt gästartister.

Turnéinfo